Monday, 16 March 2015

BAJU BABY COMEL DAN MURAH, KOREA SKIN CARE, PRODUK SUPLIMEN

Assalammualaikum. Hai selamat malam readers.

https://www.facebook.com/ProdukBerjenamaTerbaikMurah

Kepada sesiapa yg tgh cari barang nak online shopping, haa boleh terjah page kat atas tu ok. Macam2 barang ada, harga berpatutan dan yg paling best FREE POST.

Ada bag berjenama, skin care tempatan dan oversea mcm korea skin care, barang2 ibu dan baby dan mcm2 lg lah. Happy shopping u ols😃😃😃😊

Monday, 9 February 2015

BABIES BLINK WHITENING 5 IN 1 ORIGINAL



Kesan pengunaan babies blink mmg seawal 24 jam ia dpt mengecilkan pori2 muka, mencerahkan 5x ganda dari agent pemutih. Membantutkan naik jerawat, matikan jerawat, menghilangkan jeragat serta melembapkan kulit dan mengimbangkan minyak berlebihan!

Cepat2 kesan seawal 24 jam! Ternyata berkesan ORI punya.

KELEBIHAN UTAMA SET BABIES BLINK:

- Mengecilkan pori2 wajah
- Mencerahkan 5x ganda dari agent pemutih
- Menjadikan kulit cerah + pinkish
- Melicinkan kulit secara maximum
- Membantutkan kenaikan jerawat baru
- Membantutkan pertumbuhan jerawat
- Menghilangkan jeragat dalam 5 hari bergantng pada jenis jeragat
- Melembapkan kulit seperti chewing gum
- Mengimbangkan minyak berlebihan
- Membekalkan pencerahan dan kesan yg sgt cepat agar kulit kelihatan bersinar

1 SET BABIES BLINK mengandung:

1) GLUTACOLL SOAP - 60 GRAM
2) ANTIBIOTIC DAY CREAM - 20 GRAM
3) MAGIC NIGHT CREAM - 20 GRAM
4) WHITENING REPAIR SERUM - 10 ML
5) TONER WHITENING PERFECT - 40 ML

TESTIMONI 1

TESTIMONI 2

Harga PROMOSI!!


RM70 (SM)
RM80 (SS)

Harga asal:

RM80 (SM)
RM90 (SS)

*FREE POS


UNTUK ORDER DAN PERTANYAAN:
0138934900 (EYBA)


RUZA DOLLFACE SKINCARE FOR KISSABLE SKIN ORIGINAL


Untuk tempahan,
WhatsApp: 0138934900


HARGA RM 75 SM/RM 80 SS
FREE POSTAGE

RUZA Dollface The Glow Day Cream with SPF 30
RUZA Starbright Night Cream
RUZA Easy Daisy Facial Cleanser

Hi DOLLS!!

Perkenalkan, produk terbaru iaitu RUZA DOLLFACE SKINCARE SET For Kissable Skin. Berasaskan dari bahan utama kami iaitu Madu atau Propolis.

Khasiat madu adalah : natural anti oxidant, naturally restore & maintain skin structure & moisture, anti bacteria & help treat ACNE!

Bertukar kpd Ruza Dollface skrg sebab bahan utama Propolis jadi cantik mcm Queen Cleopatra

Water-based calit sket je sapu rata2 tak berminyak tak comot kulit fresh marine collagen bagi awet muda tu natural ingredients so muka bebas jerawat

Nanowhite mencerahkan kulit dengan sekata, tiada lagi jeragat dan parut, kulit halus licin gebutabir suria SPF30

Lagi satu, Tiada agen pengelupasan. Kalau stop penggunaan tiada masalah pon sebab takde bahan kimia yg menjadikan kulit kita rosak spt produk2 lain.

Pelbagai kebaikan produk ini sebenarnya diantaranya adalah :

*.Merawat kulit berjerawat
*.Menghilangkan parut jerawat
*.Kulit tidak lagi berminyak
*.Merawat masalah jeragat
*.Melembabkan kulit muka
*.Menghilangkan kedutan pada wajah
*.Mengecilkan liang pori
*.Menjadikan tona kulit sekata

Adakah ianya berbahaya? Sudah tentulah tidak. Sebab Ruza DOLLFACE SKINCARE ni bebas dari bahan merbahaya seperti merkuri, paraben, acid dan ianya 100% bahan semulajadi yang menjadikan kulit anda lebih sihat, gebu dan sekata seawal 2 MINGGU secara natural.

Boleh dikatakan ianya produk yang best. Anda hanya perlu pakai Cleanser dan Day Cream pada waktu siang, dan menggantikan dengan Night Cream yang dipakai sebelum tidur.

Review : Saya sudah mencuba produk ini, dan saya amat sukakan baunya dan setelah dipakai selama seminggu, saya dapat rasa ia dapat melembapkan kulit wajah saja. Yang paling saya suka adalah Ruza Malaysia Day Cream yang memang tidak melekit dan cepat meresap ke dalam kulit.

1. RUZA Easy Daisy Facial Cleanser

Sapukan pada wajah yang lembap di dalam urutan membulat. Bersihkan dan keringkan dengan tuala sehingga kering. Anda boleh pakai pada waktu siang dan malam.

2. RUZA Dollface The Glow Day Cream with SPF 30

Selepas membersihkan wajah, sapukan pada wajah dan juga leher. Ia dapat membantu menghalang sinaran UV daripada terkena kulit anda dengan adanya SPF 30.

3. RUZA Starbright Night Cream

Selepas membersihkan wajah, sapukan pada wajah pada waktu malam dan urut lembut. Anda akan dapat merasakan kulit wajah anda segar selepas bangun dari tidur pada waktu pagi!

BELIAU TELAH MENGUNAKAN DOLLFACE SKINCARE SELAMA SEBULAN PADA MULANYA BELIAU MENGHADAPI MASALAH JERAWAT DI DAHI DAN SELAMA 2 MINGGU PENGUNAAN JERAWAT DI DAHI MAKIN KURANG DAN SEBULAN TERUS LICIN TIADA LAGI GARIS TUDUNG PADA WANITA2 YANG AKTIV BERSUKAN DAN BERHIJAB RAWAT GARIS BELANG DENGAN SET DOLLFACE SKIN CARE IANYA AKAN MELINDUNGI KULIT ANDA DARI SINAR MATAHARI TERIK DAN TIDAK AKAN MEMBAKAR KULIT ANDA.

DIDAFTARKAN DAN DIGUNAKAN SEBAGAI NAMA RASMI PRODUK PENJAGAAN WAJAH

GUNAKAN YANG BERDAFTAR DAN SAH. ELAKKAN YANG TIRUAN!!

TERNYATA PRODUK DOLLFACE SKINCARE INI BEBAS DARI SEBARANG CHEMICAL DAN DISAHKAN SELAMAT OLEH KKM ❤❤❤❤❤

#ruzamalaysia #newskincare #beauty #healthandbeauty #dollface #contest #naturalbeauty #naturalproduct #chemicalfree

@ruzamalaysia
@ruzamalaysia
@ruzamalaysia


Untuk tempahan,
WhatsApp: 0138934900



























Friday, 23 January 2015

HATI SEORANG IBU

Assalammualaikum..

Slmt berhujung mnggu semua. Sambil2 tunggu kakak sy dan kluarga dia sampai, ambik ruang post sikit.hehe. Sy lihat mak begitu tak sabar mnunggu kedatangan mereka. Sambil tunggu tu, mak kemas sikit2 apa yg patut, biar cantik di pandangan anak2nya yg akn sampai sekejap lg.. (mood ayat agak sastera sikit, sbb hati jiwang kan hehe). Nampak dari raut wajahnya, gmbira hatinya.. itulah hati seorang ibu. Lama tak jumpa kan.. Walaupun anak2nya dah besar, berkeluarga.. tp di hati ibu, anak2 la yg mnjadi pnghibur hatinya. Penghibur hatinya di kala anak masih bayi sampai la anak nya dewasa. Apa lg di saat usia yg semakin senja...

Sebenarnya.. zaman kini, teknologi maju dan sebagainya, ada ibu bapa yg tak tahu langsung dgn hiburan lain selain anak dan cucu2nya.. maklumlah, zaman berbeza dr zaman dulu.. hehe dulu main tengteng, batu seremban, masak.. skrg ni, game belambak.. ipad, hp?? Tak payah cakap lah.. main game sampai tak ingat dunia punya best kan. Hehe. Tambah lg facebook, instagram, twitter... Wahh, boring lg ke anak2... Tapi.... Ibu bapa kita yg dah tua tu?? Nak berhibur dgn apa?? Kita jgn lupa ye... Hihi.

Sy sampai skrg pun masih jd anak manja.huhu. hrap2 dpt jd anak yg solehah. Begitu jgk dgn anda anda anda semua.. aamiiinnn :)

P/s: hargailah ibu bapa selagi masih ada. Kalau dorang dah tak ada, kita tak ada lg peluang membalas jasa dorang. Lagipun dorang bkn nak jasa dibalas pun, cukup sekadar kasih sayang dan perhatian. (Dapat balas ke jasa dorang besarkn kita masa kecil, melahirkan, menyusukan, pengorbanan dorang masa kita kecil?hehe).. Dan bg yg dah tak ada ibu bapa tu, doakan dan sedekahlah utk mereka di sana.

Nak g masak jap.hehe. assalammualaikum

NAK JADI ANAK SOLEHAH

Assalammualaikum, slmt mlm guys.. alhamdulillah, masih bernafas lg. Jadi, sy masih ada peluang kan utk berubah. Ada masa utk memohon keampunan, bertaubat. Tp, selagi bernafas ni jgk kita xkn dpt bebas dr buat salah n dosa berulang kali.

Hehe intro 2015 yg agak sadis. Tajuk entry ni ttg anak solehah. kalo diingat balik, slma 27 tahun 5 bln sy hidup ni, xtau berjuta dosa pd mak bapak sy. Ya Allah. dan sy bersyukur atas peluang yg Allah beri pd sy shingga skrg sy masih bernafas n diberi peluang utk mohon ampun pd mak bapak, jaga mereka, teman mrka di masa tua n sakit. Walaupun pd realitinya, amat sulit bg sy. Tp hikmahnya, sgt manis pd sy sbnarnya.

Slma ni sy berdoa kpd Allah agar mnjdi ank yg solehah. Rupanya, dlm x sedar, Allah dah makbulkan doa sy tu. Cuma sy blm dpt 100% gelaran tu. Tp InsyaAllah sy akn cuba n akn sllu muhasabah blik smua kesulitan yg sy hadapi sbgai 1 hikmah yg manis.

Sy ada terbaca kisah ank solehah dlm blog sseorg, kisah ank pmpuan yg x nk kahwin utk berbakti kpd org tuanya y sakit n buta. Bkn mksudnya x nak kawen tu "x nak" tau. hihi. Tp dia lebih mengutamakan apa yg ada di depan matanya, berbanding suami@ bakal suami utk msa hdapannya. Dr situ, alhamdulillah sy dpt sikit inspirasi. Begitu jgk utk kamu smua ya. smga kita dpt jd ank yg solehah. Aamiinn. :)

Sorry guys, xdpt share bnyk, btry dah low. hehe. Jumpa lg next post okehh.. assalammualaikum. :)

Tuesday, 26 November 2013

3 CARA BUAT DUIT MELALUI BLOG - IRFAN KHAIRI

Artikel oleh: Irfan Khairi

Ketika saya mula berjinak dengan Internet adalah pada tahun 2000. Pada ketika itu, blog adalah amat popular dan merupakan satu revolusi di Internet. "Blog" berasal dari perkataan "Web Log", yang pada mulanya digunakan seumpama buku catatatan "buku log" ataupun seperti sebuah diari merakamkan apa yang terjadi dan dilakukan setiap hari.

Sebut sahaja topik apa, pastinya terdapat blog yang berkisarkan topic tersebut, dari blog fesyen, blog hiburan, blog teknologi, blog gaya hidup, blog agama dan banyak lagi. Bagaimana caranya menjana pendapatan melalui blog? Artikel saya kali ini akan kongsikan beberapa kaedahnya.

Langkah pertama dalam mula menjana pendapatan melalui blog, sudah tentunya anda perlu memiliki sebuah blog. Pilih tajuk dan tema blog yang anda minati menulis mengenainya. Sudah pasti, mereka yang berbakat dan suka menulis mempunyai kelebihan dalam menghasilkan blog. Tugas anda adalah menyampaikan informasi yang boleh menarik perhatian sasaran anda melawat blog anda. Blog yang dapat menarik ramai pelawat boleh menjana pendapatan lebih banyak berbanding dengan blog yang kurang popular.

Cara pertama dalam menjana pendapatan melalui blog adalah melalui pengiklanan. Blog yang berjaya menarik pelawat juga akan boleh menarik pengiklan-pengiklan meletakkan iklan mereka di blog anda. Bergantung kepada isi kandungan dan tema blog anda, sekiranya blog anda menarik sasaran pasaran dari sesebuah bidang yang disasarkan oleh pengiklan, maka di situ, anda boleh menjual sebahagian ruang di blog anda untuk memaparkan iklan.

Sebagai contoh, sekiranya anda mempunyai blog fesyen yang berjaya menarik ramai penggemar fesyen setiap hari membaca blog anda, ini juga akan menarik perniagaan atas talian seperti penjual tudung, pakaian, kasut, aksesori dan lain-lain turut mengikankan perniagaan mereka di blog anda dalam menarik pelanggan yang membaca blog anda. Iklan-iklan sebegini seringkali berbentuk grafik yang dikenali sebagai 'banner' yang selalu terpapar dibahagian atas atau tepi sesuatu blog.


Cara kedua menjana pendapatan melalui blog adalah dengan mula menjual produk atau perkhidmatan sendiri. Apabila blog anda mula mendapat perhatian pengguna Internet, mungkin tiba masanya anda mengambil kesempatan ini untuk memulakan perniagaan berkisarkan tema blog anda.

Sebagai contoh, sekiranya anda menulis blog mengenai fotografi di mana ia merupakan hobi dan minat anda, pastinya yang datang berkunjung blog anda juga adalah daripada mereka yang meminati fotografi, atau sekurang-kurangnya ingin mempelajari mengenai fotografi dari hasil tulisan anda. Tiba waktunya untuk anda fikir seperti usahawan dalam memulakan kelas atau workshop fotografi dalam mengajar peserta kaedah fotografi secara bersemuka dan lebih praktikal. Melalui blog anda yang bermula "suka-suka", ia boleh menjadi punca pendapatan yang serius melalui perniagaan.

Satu lagi cara menjana pendapatan melalui blog adalah melalui program yang dikenali sebagai program affiliate. Caranya adalah umpama gabungan dua cara diatas, di mana, anda mengiklankan produk atau perkhidmatan usahawan lain di blog anda, dan sekiranya terdapat belian dari pelawat blog anda, anda akan menerima komisyen dari perniagaan tersebut.

Konsep perniagaan berbentuk affiliate adalah amat popular dikalangan bloggers oleh kerana ia mudah dan fleksibel untuk dimulakan. Dalam memulakan perniagaan sendiri, memerlukan modal dala membeli stok dan pengendalian perniagaan harian. Tetapi, melalui perniagaan affiliate, sesiapa sahaja boleh memulakan perniagaan tanpa modal dan masalah pengendalian perniagaan. Apa yang perlu adalah untuk mencari program-program affiliate yang berkaitan dengan blog anda untuk anda sertai. Carian beberapa minit di Google sahaja pasti akan jumpa!

Dengan 3 cara menjana pendapatan melalui blog di atas, harapan saya anda kini sedikit sebanyak tahu langkah-langkah awal bagaimana anda juga boleh menjana pendapatan di Internet.

* Untuk maklumat lebih lanjut, lawat page Irfan Khairi.

Tuesday, 20 August 2013

StreetDeal.My

Assalammualaikum

Lamanya tidak post di page ni.. huhuhu

Tapi sudah alang-alang online ni, saya mahu share something dengan semua la... peluang shopping dan dapat duit sikit-sikit. Saya pun baru mahu cuba, sebab baru tahu :) Kalau mahu tahu lebih lanjut just klik di link sini ok :)